Társadalmi felelősségvállalás


A baleset-megelőzés tekintetében a legmeghatározóbb tényező maga az ember, a gépjárművezető magatartása, viselkedése, reakciói – s persze a saját és autója felkészültsége. A társadalmi összefogást hangsúlyozó kampány célja, hogy széles rétegekhez eljutva az autósokban tartós, gondolkodásbeli változást idézzen elő.


Az akció fókuszpontjai:


A közlekedésbiztonság megteremtése társadalmi ügy, amely a közlekedés minden résztvevőjét kölcsönös figyelemre és kockázatvállalásra ösztönzi! A baleset-megelőzés tekintetében a legmeghatározóbb tényező maga az ember, a gépjárművezető magatartása, viselkedése, reakciója, saját és autója felkészültsége. A kampány célja, hogy széles rétegekhez eljutva az autósokban tartós, pozitív gondolkodásbeli változást idézzen elő.


Vigyázz magadra és ne árts másoknak!


A közúti közlekedés a társas együttélés normáira épül, mely során a résztvevők joggal várhatják el egymástól a kölcsönös figyelmet és a maximális felkészültséget. A széles tömegek számára egyértelművé kell tenni, hogy a baleset-megelőzés a közlekedés szereplőinek felelőssége. A vezető látása és hozzáállása például a mobiltelefon biztonságos használatához, továbbá a vezetett gépjármű műszaki állapota a biztonságos közlekedésnek elválaszthatatlan összetevője.