Ön lecseréltette már a nyári gumikat?
2020-12-01 14:18:17


Baranya megyében 2020. november 23-a és 29-e között az előző év hasonló időszakához képest öttel kevesebb személyi sérüléses baleset történt.

A megye közútjain az elmúlt héten összesen kilencen sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Az előző év hasonló időszakához képest öttel csökkent a sérüléses balesetek száma, összesen 25 közlekedési baleset történt, amelyből nyolc személyi sérüléssel járó, míg 17 anyagi káros volt. A sérüléses balesetek hét esetben könnyű, míg egy esetben súlyos sérüléssel végződtek.

Az elmúlt héten az elsőbbség meg nem adása és a gyorshajtás szerepelt a főbb baleseti okok között, de történt baleset szabálytalan kanyarodás és figyelmetlenség miatt is.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a tél közeledtével a gépjárműveikkel közlekedjenek lassabban, körültekintőbben, és tartsanak a többi járműtől nagyobb követési távolságot a balesetek elkerülése érdekében. Az elkövetkezendő időszakban már csak olyan gépjárművel közlekedjenek, amely téli gumiabronccsal van felszerelve.

Vigyázzanak magukra és egymásra, akár gépjárművel, gyalogosan vagy utasként vesznek részt a közlekedésben!


„… hogy mindenki hazaérjen!”


Forrás: police.hu