Kétkeréken fényvetésben: Látszódj, hogy lássanak!
2020-11-19 12:08:18


A biztonság nincs fényévekre, ha láthatósági eszközökkel biciklizünk, kétkeréken fényvetésben!

Az őszi, téli évszakváltozásnak negatív hatása van a mindennapi közlekedésre. A tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt nagyobb mértékben emelkedik a balesetek, ezen belül is a gyalogos és kerékpáros elütések száma. Ebben az időszakban a láthatóság életeket menthet! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ebben az évben is meghirdette megyénkben a „Látszódj, hogy lássanak!” elnevezésű láthatósági kampányát 2020. november 9-e és 15-e között.

A kampány hete alatt - a folyamatos közúti ellenőrzések mellett - a megyei balesetmegelőzési bizottság, a főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya és az Észak-Magyország megyei napilap szerkesztője Szaniszló Bálint újságíró arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerékpárosok láthatósága maga az életfény. A szerkesztő aktív biciklisként is arra ösztönöz mindenkit, hogy főleg az őszi, téli szezonban, de leginkább mindenkor viseljenek a kerékpárosok fényvisszaverő eszközöket használjanak lámpát, hiszen mint mondta jobb látni, mint megijedni.


A rendőrségnek továbbra is fontos célja azon közlekedési balesetek megelőzése, amelyek során hiányos felszereltségű, kivilágítatlan, sok esetben még fényvisszaverő eszközzel sem rendelkező kerékpárosok, illetve gyalogosok válhatnak áldozattá. A rendőrség éppen ezért a kampányt követően is figyelemfelhívó ellenőrzéseket tart és nyomatékosítja a világítási szabályok betartását, a fényvisszaverő eszközök/ruházat viselésének fontosságát.

…hogy mindenki hazaérjen!


Forrás: police.hu