Nagy sikere volt a makóiak veterán találkozójának

A makói veteránosok ez évben is megszervezték szokásos találkozójukat, mely az eredeti időpont helyett aug. 20 – 23 között került megrendezésre. Sokan kételkedtek, hisz a Covid járvány sajnos a muzeális jellegű autók találkozóit sok helyen elmosta. Nem úgy a Maros-mentén.

Találkozójukon a helyi tagok mellett 29 személygépkocsis és 20 vendég motorkerékpáros teljesítette a Makó – Ópusztaszer túrát. A résztvevők nemcsak hazánkból, hanem Szerbiából (Szabadkai klub) és Szlovákiából (Pozsony) is idelátogattak.

Az esemény sorozaton belül sokan örültek annak, hogy a Hagymatikum (Makovecz Imre által tervezett fürdő) kellemes medencéiben mártózhattak a rekkenő hőségben, de a túra során is érdekes helyeket látogathattak meg. Mártélyon a faluháznál volt a megálló, itt a nagy terem boltozatát a csillagképeknek megfelelően elhelyezett világítás dobja fel. Mindszentnél komppal keltek át a Tiszán, szerencsére senkinek nem volt szüksége ladikra. Az ópusztaszeri emlékparkon belül kiállították az oda érkezők saját járműveiket, a makóiak már 19.-én este odaszállították a túrán végig nem haladó oldtimer-eiket, köztük a találkozó névadó autóját egy T-Fordot is. Jól eső érzés volt látni, hogy Szilágyi László klubelnök hívására a túrát teljesítették T és A Fordok.

Fiatalságukra emlékeztek a Wartburgosok is, de Simon Templárt is megidézte egy Balatonvilágosról érkezett Jaguar E a maga szép sárga, igazi angol telivér.

Szombat este táncra keltek a résztvevők, a Marosparti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesületének fogadásán. A finom ételek mellett hasznos ajándékok is gazdára leltek a tombola tárgyak sorsolásán. Rövid alvás, majd újra az emlékparkba utaztak azok, akik még bírták szusszal. Vasárnap a jó időben megnézték a Feszty körképet, majd ebéd után mindenki haza indult. Ki Pécsre, Halasra, Orosházára…. (Felsorolásból senkit sem szerettem volna kihagyni.)

A napsütés sokat segített, egész idő alatt kitartott. A jó hangulat megteremtésében nemcsak ragyogó időjárás volt velük, hanem a gondos házigazdák is követték minden lépésüket, előttünk egyengetve az utat. Köszönet a szíves vendéglátátóknak, akik ezen az ünnepi hétvégén a pihenésüket, szórakozásukat szervezték!

 

Rácz Zoltán