Szélesvásznú szélvédőképernyő

A hagyományos képernyőkkel ellentétben a head-up kijelzők közvetlenül a vezető látóterébe tükrözik a tartalmat. A Las Vegas-i CES-en a Continental most ennek a technológiának a továbbfejlesztését mutatja be, amely a pilótafülke tervezésében is új lehetőségeket nyit meg.

A jármű- és útvonalinformációkat a vezető látóterében megjelenítő rendszerek már régóta léteznek a felső kategóriás járművekben. A Scenic View Head-up Display (HUD) segítségével a Continental a hagyományos head-up kijelző továbbfejlesztését mutatja be a Las Vegas-i CES elektronikai vásáron (2023. január 5–8.). A világon először a CES Innovációs Díjjal jutalmazzák a „Vehicle Tech & Advanced Mobility” kategóriában.

A korábbi technológiától eltérően a Scenic View HUD nem az átlátszó szélvédőre vetíti a kijelzőt, hanem a vezető számára fontos információkat kivételesen magas fényintenzitással tükrözi a szélvédő alsó szélén található, speciális bevonattal ellátott, feketével nyomtatott területre. A beszállító azt ígéri, hogy így borotvaéles képet kapunk a szélvédő teljes szélességében.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.