Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

Renault Trucks E-Tech T és C előrendelhetőA Renault Trucks bejelentette, hogy megnyitja a Renault Trucks E-Tech T és C előrendelését, amelyek a regionális közlekedést és a városi, fokozott környezetvédelmi előírású építkezést szolgálják. Ezeket az új, 44 tonnás elektromos teherautókat a gyártó Bourg-en-Bresse-i gyárában gyártják majd.

A regionális közlekedési és városi építőipari tevékenységek sokrétű követelményeinek kielégítésére a Renault Trucks E-Tech T és C két vagy három villanymotorral rendelhető, amelyek együttes teljesítménye akár 490 kW is lehet. A trakciós akkumulátorok széles választéka áll rendelkezésre, a Renault Trucks E-Tech T-be és C-be ugyanis négy-hat lítiumion-akkumulátor-csomag szerelhető fel, amelyek kapacitása 390- 540 kWh. Az akkumulátorok 43 kW-ig váltakozó áramról vagy 250 kW-ig egyenáramról teljesen újratölthetők. Ezek a teherautók egy feltöltéssel akár 300 km-t, egyórás közbenső gyorstöltéssel (250 kW) pedig akár 500 km-t is megtehetnek majd.

Az akkumulátorcellákat és -modulokat a Samsung SDI szállítja, és a belgiumi Gentben szerelik össze, a Volvo csoport üzemében, amelyhez a Renault Trucks is tartozik.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés