Európai Közúti Közlekedésbiztonsági díj 2009. évikitüüntetettje dr. Palkovics László

Az idei évben a haszongépjárművek területére vonatkozó Európai Közlekedésbiztonsági díjra az Európai Balesetvizsgáló és Kutató Szakértői Egyesület, a DEKRA és a Német Közlekedésbiztonsági Tanács illetékes bizottsága az Európai Közlekedésbiztonsági Tanáccsal egyetértésben dr. Palkovics Lászlót javasolta, a döntéshozó bizottság pedig elfogadta a nevezést.

A javaslatot a választásba bevont szervezetek mindegyike elfogadta, és a mérnöki munka terén mutatott kiválóságáért járó díjat egyhangúan szavazták meg dr. Palkovics László részére a haszongépjárművek aktív biztonsága területén végzett, széles körben elismert munkásságáért. A díjátadó ceremóniára a Klettwitz/Lausitzringben megrendezett szimpóziumon került sor, 2009. október 8-án. Régi hagyomány szerint Palkovics Lászlót is felkérték, hogy díjazottként tartson prezentációt a saját és társasága (Knorr-Bremse, Budapest) szakmai tevékenységeiről. Ennek kapcsán elsősorban a társaság azon tevékenységei iránt érdeklődtek, amelyek a nemzetközi piacra szánt termékeikkel kapcsolatos biztonsági intézkedésekre vonatkoztak.

Nem először kerül sor arra, hogy e nemzetközileg elismert, nívós kitüntetést magyar szakember veheti át. Sőt már az első díjat is honfitársunknak, a Daimlert képviselő dr. Strifler Pálnak ítélték 1990-ben, őt követte 1995-ben dr. Kőfalvi Gyula a győri egyetemről, illetve 1997-ben dr. Michelberger Pál a Budapesti Műszaki Egyetemről.

Ezúton is gratulálunk dr. Palkovics Lászlónak az elismerő kitüntetésért!

Forrás: www.integratorforum.hu