Sűrű év elé nézünk

Egyesületünk 2019-ben fennállásának 20. évfordulóját ünnepli. Tavaszi terveink között több szakmai nap és tanfolyam is szerepel, emellett márciusban tervezünk közgyűlést tartani, ahová várjuk tagjainkat. Január 24-én Székesfehérvárra látogatunk, február 6-án pedig Tatabányán tartunk szakmai napot a diákoknak, amelyre szakmabelieket is várunk. Tanfolyamaink közül a legsikeresebb Hibrid és elektromos hajtás tematikának az alapozó tanfolyamát a túljelentkezés és tagi igények miatt még két alkalommal kell megtartanunk (február 2. és március 9.), majd még nyár előtt szeretnénk áttérni a haladó szintre. Az automata váltók karbantartásáról is legalább egy tanfolyamot tervezünk tartani tavasszal, és azon dolgozunk, hogy legalább egy új témát is be tudjunk vezetni a tanfolyami rendszerünkbe.

A 2018-as változásokat, az iroda egy részének költözését próbáltuk észrevehetetlenül elvégezni, hogy a tagság kiszolgálása ne szenvedjen csorbát. A rendezvények kiértesítése és az informatikai rendszerünk Győrújbarátról működik, míg a gazdasági folyamatok, valamint a levelezési cím Oroszlányban maradt.

Az AOTV elő- és középdöntőjének szervezésén is dolgozunk, hogy a szakma leggyakorlatiasabb versenye legyen, ahol a diákok nemcsak az iskola, hanem a vállalkozások elvárásainak megfelelő feladatokat teljesítenek, ráadásul csapatban, ahogy azt a szervizekben fogják tenni. Érdekképviseleti tevékenységünket mindig az aktuális közigazgatási és rendeleti igényeknek megfelelően próbáljuk végezni, tudjuk, hogy a szakmának rengeteg terhe van és sok problémával küzdünk. Ahol meghallgatnak minket, ott szívesen elmondjuk a véleményünket és javaslatokat teszünk a szakma érdekében.

Tagjaink száma az elmúlt két évben növekedett, amire szükségünk van ahhoz, hogy érdekképviseleti munkánk során kellő létszámú vállalkozás álljon mögöttünk, mi is csak anynyira vagyunk erősek, amilyenné tagjaink és pártoló tagjaink tesznek minket. Bízunk benne, hogy sok rendezvényen találkozhatunk tagjainkkal, és a szakma művelőivel és segítőivel.